Vajadzīgs
Maskarpone sieru( uz 500 gr siera 5 olu dzeltenumi), olu dzeltenumus, dāmu pirkstiņus jeb Savoiardi cepumus, cukuru( uz katru olu dzeltenumu 50 gr.), vairākas tasītes stipras kafijas ( espresso), amaretto (mandeļu) liķieri vai citu araomatisku alko ( man bija mazliet konjaks un es pievienoju mandeļu esenci), cukuram ( ja grib) var pievienot vaniļas cukuru, šokolādi dekorēšanai.
Bļodu, zupas šķīvi un trauku tiramisu kartošanai ( ēsrtāk ņemt četriem stūriem)
1.solis
Lielā bļodā iesit tikai olu dzeltenumus un pievieno visu cukuru.
2.solis
Pagatavo stipru kafiju, (velams bez biezumiem, jo kafijā mērcēs cepumus. ) un ielej traukā atdzist. Pievieno alkoholu vai esences.
3.solis
Olas dzeltenumus un cukuru kuļ, līdz masa ir gaiši dzeltena un viss cukurs izkusis( ērtāk ir izmatot elektrisko putotāju).
4.solis
Masai pievieno Maskarpone sieru. Uzmanīgi iemaisa sieru, līdz krēms iegūst viendabīgu konsistenci.
5.solis
Cepumus ar vienu pusi mērc kafijā un kārto traukā. Trauka augšpusē vēlams likt cepuma pusi kas ir ar cukuru.
6.solis
Kārtu skaits atkarīgs no izvēlētā trauka un izejvielu daudzuma.
7.solis
Pēdējai jābūt krēma kārtai.
8.solis
Pa virsu vienmērīgi uzrīvē šokolādi.